Nyheder / Inspiration

Tør, fedtet, lys, mørk – der findes mange forskellige hudtyper. Fælles for dem alle er, at de har brug for opmærksomhed og pleje for at have det godt. Forever har naturligvis produkterne, der hjælper dig til at passe på kroppens fine betræk.

  Huden er så finurligt konstrueret, at den til en vis grænse plejer sig selv. Den indeholder eksempelvis talgkirtler, der producerer hudfedt. Fedtet beskytter mod tørke, fugt og kulde. Der er flest talgkirtler i ansigtet (300-900 pr. cm²). Huden har også sit eget ventilationssystem, der regulerer temperaturen, svedkirtlerne. 

CELLERNE FORNYES PÅ 30 DAGE

Det øverste lag, overhuden, er det, man kan se og mærke. Overhudens nederste lag er basalcellelaget, hvor nye hudceller dannes. Når hudcellerne er dannet i basalcellelaget, vandrer de op mod overhudens øverste lag, hornlagret. Den øverste del af hornlaget afstødes. På den måde fornyes huden hele tiden. Processen varer ca. 30 dage.

HJÆLP DE NYE HUDCELLER FREM 

Skrub kroppen en eller flere gange om ugen, for eksempel med vores milde Forever Aloe Scrub. I ansigtet kan du anvende smoothing exfoliator. De gamle hudceller afstødes, og produktionen af nye, friske hudceller stimuleres. Huden bliver ren og får sin glød tilbage.


BRUG EN MILD SÆBE

Undgå for mange parfumerede produkter. Aloe Avocado Face & Body Soap er velegnet til kroppen, og i ansigtet kan du eksempelvis anvende Sonya refreshing gel cleanser eller infinite by Forever hydrating cleanser. Undgå at skylle med alt for varmt vand – det udtørrer huden. 

TILFØR FUGT HVER DAG

Overhuden indeholder keratin, et protein, der gør huden praktisk talt vandtæt. Det er uopløseligt i vand, men absorberer fugt og svulmer op og blødgøres og bliver mere gennemtrængeligt, når fugtindholdet er højt, som efter et bad. Her er det, man skal huske at smøre sig ind. Til ansigtet kan du med fordel vælge infinite by Forever restoring crème eller Sonya soothing gel moisturizer. Til kroppen anbefaler vi storfavoritten Aloe Propolis Creme.

KLÆD DIG PÅ EFTER VEJRET

Her om vinteren kan det kolde vejr godt udtørre huden. Husk derfor at klæde dig varmt på. Og husk også at beskytte hænderne.

DRIK VAND

Kroppen og huden har brug for vand for at holde sig i form. Otte glas om dagen lyder den normale anbefaling. Hav altid en flaske vand ved hånden, når du arbejder, så du ikke glemmer at drikke det, du har brug for.

SØRG FOR AT FÅ DIN SKØNHEDSSØVN

Som navnet antyder, har man brug for at sove for at holde sig smuk. Hvor megen søvn, vi har brug for, er individuelt og bestemmes af generne, men 7-9 timer i døgnet er meget almindeligt.

En hudplejerutine, der ikke involverer huden på læberne, er ikke komplet. Huden på læberne er tyndere end noget andet sted på kroppen, kun 2-3 lag hudceller sammenlignet med 15 lag på resten af kroppen. Derfor skal læberne behandles nænsomt.

3 TRIN TIL PERFEKTE LÆBER

Undlad at slikke! Spyt nedbryder den beskyttende barriere i huden og udtørrer bare læberne endnu mere.

Peel. Peeling fjerner gamle hudceller og stimulerer produktionen af nye. Men gør det forsigtigt. Brug et varmt håndklæde eller en tandbørste.

Smør læberne. Brug læbepomade med effektiv blødgøring, som eksempelvis jojobaolie. Vores Aloe Lips er det perfekte valg, idet den også indeholder plejende Aloe vera.

HJEMMELAVET SCRUB

Ligesom resten af kroppen kan læberne også have godt af en lille scrub nu og da. Ikke for ofte, så slider du den tynde hud, men en gang om ugen eller efter behov, når du føler, at huden begynder at stramme eller blive skællet. Du kan nemt lave din egen scrub af det, du har i køkkenet.

Du skal bruge:

• Havsalt eller sukker

• Honning

• Valgfri olie, gerne kokos eller oliven

• Frottéhåndklæde

Gør som følger:

1. Bland ingredienserne.

2. Påfør blandingen, og gnid den forsigtigt på læberne i 30 sekunder.

3. Væd håndklædet med varmt vand, og vask forsigtigt blandingen af.